Gå videre til innhold
Om relasjoner og sånn.

Blogginnlegg -

Om relasjoner og sånn.

Hei dere!

Bare stikker kort innom for å si noen ting om barnehagefolk igjen jeg. Du vet de der blide, imøtekommende og serviceinnstilte folka som du snakker med hver dag. De som husker de tingene du fortalte dem for 3 uker siden og lurer på hvordan akkurat den greia der gikk.

Jeg stikker innom igjen for å minne dere på at det er noe spesielt med de folka. De som møter deg med forståelse og omsorg om du blir litt sur og sint fordi en forventning du hadde, kanskje ikke helt ble oppfylt. De som strekker seg så lange de er for at den forventningen skal bli oppfylt hver eneste gang heretter. Men også de som møter deg med forståelse og omsorg når du har en dårlig dag, og egentlig bare trenger litt omsorg og forståelse, selv om du kanskje akkurat lot den litt dårlige dagen din gå utover dem.

Jeg stikker innom bare for å minne deg på at de folka der. De er faktisk noen av de mest kompetente folka vi har i dette landet. Og det mener jeg ikke i et sånn markedsføringsperspektiv med en kul reklame eller annonse hvor man får noen barnehagefolk eller kjendiser til å si at vi har verdens viktigste jobb og sånn. Nei, jeg mener at de faktisk er noen av de mest kompetente folka vi har. Lurer du kanskje litt på hvorfor? Vent litt, så skal jeg fortelle det.

De er relasjonskompetanseeksperter. Mange ganger uten å vite det selv, men det er der. Kanskje er det en egenskap som gjør at de trekker seg mot nettopp vårt yrke? Akkurat det har jeg ikke svaret på. I hvert fall ikke akkurat nå. For visste du det at mange av de folka er trent i å se etter det beste i folk? Å alltid se etter det sympatiske i et menneske? Du gjorde ikke det nei. Ikke så rart det. Vi vet det jo ikke alltid selv heller. Men barna deres vet det. De merker det. Det er derfor de ser på oss som sine beste venner hver dag i barnehagen.

Og visste du at de folka der er opptatt av familien din, fortiden din, fremtiden din, fritiden din og faget ditt? Fordi de vet hvor viktig det er for deg og barna som de er sammen med hver dag? Du gjorde ikke det nei, men barna vet det. De merker det. Og de lærer det.

Kanskje både du og jeg har noe å lære av det?

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Monica Johnsen

Monica Johnsen

Pressekontakt

I FUS barnehagene kommer barnet først!

Hver dag kommer over 13 000 barn til våre 184 barnehager over hele landet. Det er en enorm tillitserklæring. Vi har ansvaret for det kjæreste du har, og vi jobber hver eneste dag for at våre barn skal få den beste barndommen en barnehage kan medvirke til.

FUS har som mål å være selve referansen av barnehager i bransjen, med fokus på høy faglig kvalitet, de mest kompetente medarbeiderne og lederne: FUS lover også at hvert eneste barn skal få en venn i barnehagen, og hos oss kommer alltid barnet først. Barna skal glede seg til å komme til en FUS barnehage, og vi skaper minner for livet.

Ingen barn er like, og vi ser alle. Vi leker, trøster, ler og er glade sammen med dem – det skal synes at barnet har gått i en FUS barnehage.

Vi er mange små barnehager som nyter fordelene ved å være del av en stor gruppe. Det gir oss en unik mulighet til å utvikle ansatte og faget – utveksle erfaringer, tilgang på beste praksis og vår etablerte og verdifulle FUS standard. Ikke minst gir det rom for forskning og tilgang på kunnskap på et måte som ellers ville vært utilgjengelig. Alt dette komme FUS barna til gode – vi sikrer barndommens egenverdi.

Velkommen til FUS
- Barnet først!