Gå videre til innhold
Cecilie Skog forteller barna om hvorfor det er viktig å holde naturen fri for søppel.
Cecilie Skog forteller barna om hvorfor det er viktig å holde naturen fri for søppel.

Pressemelding -

​Små søppelplukkere fikk besøk av Cecilie Skog

Denne uken rydder små og store landet rundt i forbindelse med Hold Høsten Ren-uka der TINE og Hold Norge Rent oppfordrer alle til å ta med seg litt søppel hjem når de er ute på tur i by, skog og mark. Det er det som kalles en Tur Med Retur.

I FUS-barnehagene Eitillstad og Kværnerbyen øst i Oslo fikk de torsdag 19. september besøk av selveste Cecilie Skog som er ambassadør for «Tur Med Retur». Sammen gikk Cecilie og 50 barn på plukketur i nærområdet og fangsten var stor.

  • Jeg har selv to små jenter i denne alderen og det er utrolig hvor opptatt de er av å plukke søppel. Vi som rollemodeller har et ansvar for å heie frem et miljøengasjement i tidlig alder og ikke minst å bidra til at jorda vår blir overlevert i best mulig stand til neste generasjon, sier Skog.

Cecilie forteller at jentene hennes plukker søppel med den ene hånda og blomster med den andre.

– Det er mulig det ikke er mer søppel i naturen enn før, men nå ser jeg det. Overalt. Derfor var jeg aldri i tvil om jeg ville være med TINE på denne uviktige dugnaden. Jeg vil veldig gjerne bruke min kraft til å inspirere folk ut på tur -og retur med søppel som har havnet på avveie. Det er så lett, hvis vi gjør dette hver er gang vi går på tur, klarer vi å holde Norge rent sammen.

Bærekraft for den yngste generasjonen

FUS-barnehagene som jobber med framtidens generasjoner, legger vekt på natur og bærekraft både i driften og i pedagogikken.

-Det er hyggelig og naturlig for oss å være med Cecilie på å sette fokus på å redusere forsøpling i naturen. Barna får en gøyal opplevelse som bidrar til å gi gode holdninger om et viktig samfunnstema, akkurat slik det skal være i en barnehage. Kjenner vi barna våre rett, så tar de også ansvaret for å lære opp både foreldre og søsken når de kommer hjem. Sier Laila Aarseth, daglig leder i FUS.

Hold høsten ren er en landsomfattende ryddedugnad som arrangeres i september i tilknytting til den internasjonale strandryddedagen.

Emner


Hver dag kommer over 13 000 barn til våre 178 barnehager over hele landet. Det er en enorm tillitserklæring. Vi har ansvaret for det kjæreste du har, og vi jobber hver eneste dag for at våre barn skal få den beste barndommen en barnehage kan medvirke til.

Kontakter

Monica Johnsen

Monica Johnsen

Pressekontakt

I FUS barnehagene kommer barnet først!

Hver dag kommer over 13 000 barn til våre 184 barnehager over hele landet. Det er en enorm tillitserklæring. Vi har ansvaret for det kjæreste du har, og vi jobber hver eneste dag for at våre barn skal få den beste barndommen en barnehage kan medvirke til.

FUS har som mål å være selve referansen av barnehager i bransjen, med fokus på høy faglig kvalitet, de mest kompetente medarbeiderne og lederne: FUS lover også at hvert eneste barn skal få en venn i barnehagen, og hos oss kommer alltid barnet først. Barna skal glede seg til å komme til en FUS barnehage, og vi skaper minner for livet.

Ingen barn er like, og vi ser alle. Vi leker, trøster, ler og er glade sammen med dem – det skal synes at barnet har gått i en FUS barnehage.

Vi er mange små barnehager som nyter fordelene ved å være del av en stor gruppe. Det gir oss en unik mulighet til å utvikle ansatte og faget – utveksle erfaringer, tilgang på beste praksis og vår etablerte og verdifulle FUS standard. Ikke minst gir det rom for forskning og tilgang på kunnskap på et måte som ellers ville vært utilgjengelig. Alt dette komme FUS barna til gode – vi sikrer barndommens egenverdi.

Velkommen til FUS
- Barnet først!