Følg FUS as

Tags

Barnets medvirkning og påvirkning i egen hverdag

Barnets medvirkning og påvirkning i egen hverdag

Blogginnlegg   •   okt 15, 2019 16:14 CEST

Visste du at Barnehagen skal ivareta barnas lovfestet rett til medvirkning? Ansatte skal legge til rette for og oppmuntre til at barna kan få gitt uttrykk for sitt syn på barnehagens daglige virksomhet, jf. barnehageloven § 1 og § 3, Grunnloven § 104 og FNs barnekonvensjon art. 12 nr. 1.

​Det er lov å «kline» – med maling

​Det er lov å «kline» – med maling

Blogginnlegg   •   okt 08, 2019 13:42 CEST

Skal vi male? Ett enstemmig «JA» høres klart og tydelig. Etterfulgt av et spørsmål om «fingermaling?». Selvfølgelig skal dere få male med fingrene! Barna sitter lenge med hendene i bøttene med fingermaling. De masserer malingen mellom fingrene, og trykker hendene mot arkene.

Styrerrollen, Kunsten å endre fokus her og nå.

Styrerrollen, Kunsten å endre fokus her og nå.

Blogginnlegg   •   okt 01, 2019 15:01 CEST

​Styrerrollen belastes mer og mer med administrative oppgaver (Ekspertgruppens rapport 2018 viser dette). Det blir mindre tid til det pedagogiske innholdet og tilstedeværelsen ute på gulvet, sies det i fagmiljøet. Man har ikke tid til å bli kjent med barna eller å følge opp ansatte på en god måte, sies det også.

Om relasjoner og sånn.

Om relasjoner og sånn.

Blogginnlegg   •   sep 24, 2019 15:32 CEST

Hei dere! Bare stikker kort innom for å si noen ting om barnehagefolk igjen jeg. Du vet de der blide, imøtekommende og serviceinnstilte folka som du snakker med hver dag. De som husker de tingene du fortalte dem for 3 uker siden og lurer på hvordan akkurat den greia der gikk.

Autisme i barnehagen

Autisme i barnehagen

Blogginnlegg   •   sep 18, 2019 14:44 CEST

«Marie på 4 år har trukket seg vekk fra barnegruppen, sitter på ett bord og forsøker å tegne for å roe seg selv ned. Hun har vondt, det er for mye bråk på avdelingen. Hun hører vannkranen drypper på avdelingen, og hver dråpe føles som ett elektrisk støt i kroppen. Hun hører at ventilasjonsanlegget har en tikkelyd, mange stemmer surrer rundt, men hun får ikke med seg ett ord.

Jeg skal bli en influenser!

Jeg skal bli en influenser!

Blogginnlegg   •   sep 12, 2019 15:43 CEST

Allerede i en alder av 32 har jeg funnet ut hva jeg skal bli når jeg blir stor - en influenser! Jeg innser her ironien i at drømmen min høres ganske lik ut den til 14 år gamle jenter, og det er kanskje noe av problemet. Alle som hører ordet influenser går rett til rosabloggerne, men det er strengt tatt ikke annet enn en selv oppdiktet tittel for en følelse av viktighet.

Kommunal eller privar barnehage- er det ikke plass til begge deler?

Kommunal eller privar barnehage- er det ikke plass til begge deler?

Blogginnlegg   •   sep 03, 2019 08:20 CEST

Dagens politiske debatt i barnehagesektoren handler for mye om eierskap, og en idealisering av ideelle barnehager framfor andre private barnehager. Inkludert en idealisering av økonomiske rammebetingelser. Slik flere politikkere og medier fremstiller private barnehager for tiden, syns jeg er urimelig og har lyst til å belyse hvorfor.

​Voksne som kjefter på barn

​Voksne som kjefter på barn

Blogginnlegg   •   sep 01, 2019 15:20 CEST

I barnehagen opplever vi noen ganger en kollega som kjefter på barn. Vi sitter med klump i magen, og tenker at dette ble feil. Vi ser at barnet reagerer. Barnet kan reagere på flere måter. Barnet kan bli lei seg, reagere med sinne eller bli stille. Når vi som er voksne sitter med klump i magen, og kjenner på at vi opplever situasjonen som urettferdig, må vi si ifra. Det er vår plikt.

Klar til skolestart?

Klar til skolestart?

Blogginnlegg   •   aug 20, 2019 09:37 CEST

​Mange foreldre er i tiden før skolestart opptatt av hvordan de selv og barnehagen, kan forberede barna best mulig til skolen. Vi i barnehagen erfarer at foreldre da er mest opptatt av barnas ferdigheter og kunnskaper om bokstaver og tall. På spørsmål fra foreldre om når vi starter med skoleforberedelsene, kan jeg svare at det starter allerede når barnet begynner i barnehagen som 1-åringer.

Er det greit å dele alt av bilder?

Er det greit å dele alt av bilder?

Blogginnlegg   •   aug 01, 2019 07:30 CEST

​Du står opp litt sent en lørdag og blar deg igjennom diverse profiler på sosiale medier. Plutselig setter du kaffen i halsen, du hoster til tårene renner. Noen har delt et bilde av deg som du ikke ønsker at skulle vært delt. Du plukker opp telefonen og ringer til vedkommende for å be dem om å slette bildet snarest.